פסיכולוג בדרום עוסק במגוון טכניקות פסיכותרפיות 

 

פסיכולוגים , עובדים עם מטופלים שמתמודדים עם הפרעות או בעיות נפשיות. אחרי שלב ההערכה של המטופל, הפסיכולוג יתאים את הטיפול הנכון. בניגוד לפסיכיאטרים, לפסיכולוגית חל איסור לתת תרופות למטופלים, אבל הם מומחים בשימוש של כל מיני סוגי תרפיות יעילות. למשל פסיכולוג בדרום ישתמש בטיפול קונטיבי התנהגותי, אשר ינתח את ההקשרים בין המחשבות, התנהגויות ורגשות בכדי לגרום למטופל להגיע ליעד הרצוי. ישנם פסיכולוגים בתחום זה, אשר משתמשים בתרפיה דינאמית שבו מתמקדת העבודה בלמידה על רבדים שאינם מודעים למטופל שדורשים הכרה ועיבוד נכון. ההבדל בין  פסיכולוגיה לבין מדעי ההתנהגות הוא אינו רב אך עדיין ישנם מחקרים ותיאוריות שנוגעות רק לפסיכולוגיה או רק למדעי ההתנהגות.

מטופלים רבים, פונים אל פסיכולוג, על מנת לקבל טיפול באמצעות פסיכותרפיה, כאשר טיפול זה עוסק בשיחות בין המטופל למטפל. ייעוץ פסיכולוגי, הינו בעל מיקוד שנוגע יותר לאנשים בריאים, אשר אין להם בעיות נפשיות קשות, אך מצד שני הם גם מתמקדים בתופעות כגון פסיכוזה ועוד מחלות נפש אחרות.  ישנם פסיכולוגים קליניים, אשר מעדיפים להתעסק עם מחלות נפש חמורות יותר שבהם אף נדרש אשפוז קליני. ניתן למצוא הבדלים בולטים, בין שני התחומים: פסיכולוגים קליניים יעדיפו את הפסיכו ואילו היועצים הפסיכולוגיים יעדיפו הערכה מקצועית וחלק קטן מהם, יעדיפו פסיכולוגיה בין תרבותית.

 

פסיכולוג בדרום אשר מתמקד בטיפול במבוגרים

ישנם פסיכולוגים, אשר רוב ההתמקצעות שלהם היא במטופלים מבוגרים וישנם כאלה שיתמקדו בבני נוער או ילדים. פסיכולוגים למדו תחומים שונים כגון: סוציולוגיה, תקשורת, אנתרופולוגיה, קרימינולוגיה וכדומה. ישנם כאלה שניתבו את מקצועם יותר לכיוון תחום הקרימינולוגיה כגון פסיכולוג משטרתי, כאשר הם מתמחים באבחון של עבריינים למיניהם במתן עדות אופי. ישנם אנשים אשר מתבלבלים בין פסיכולוג קליני לבין פסיכיאטר. למשל לפסיכולוג הקליני, קיימת הכשרה מקיפה יותר מאשר לפסיכיאטר בתחום הטיול הנפשי והאבחון הנפשי.

מה שמייחד פסיכולוג בדרום או בכל אזור אחר בארץ הוא, ההכשרה המקיפה שלה הוא זוכה, במסגרת בריאות הנפש ובשלושה תחומים מרכזיים. ישנן פעמים רבות, אשר בהן הפסיכולוג הקליני, עובד בשיתוף עם הפסיכיאטר שהוא רופא מוסמך לאבחון מחלות נפש על מנת שיוכל להתאים למטופלים את הטיפול התרופתי המתאים להם.

 

CBT- על טיפול קונטיבי התנהגותי וכיצד הוא מתבצע

בשורש  הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי, ישנה הנחה שמחשבות {שהם החלק הקוגניטיבי}  הן אלה שגורמות למטופלים לחוש מצוקה ככגון חרדה או דיכאון הרגשות הללו משפיעים על המטופלים בהתנהגותם ופעילותיהם השונות. המטרה של פסיכולוגיה קוגניטיבית, היא להבין כיצד מתפקדת ההכרה האנושית וכיצד המטופלים בעצם מעבירים מידע. גם בפסיכולוגיה של האישיות, העוסקת בחקר ההתנהגות האנושית, המטרה היא להבין מי הוא האדם ומה אופיו. פסיכולוגיה זו עוסקת  בחוקיות וההתנהגות של האדם ככלל, או בד בבד עם חקר ההבדלים הבין אישיים. יש לציין, כי קיימים הבדלים בין אישיים, בין אנשים שיש להם רגישות להערכה חברתית מהחברה שבה הם נמצאים. למשל טיפול קוגניטיבי –התנהגותי, מתייחס להפרעות נפשיות של המטופלים כמו: התמכרות, תאונת דרכים, מה שגורם להם להפסיק לנהוג שוב ואיכות חייהם או התפקוד ביום יום כאשר הפסיכולוג, ימליץ דווקא לחזור לנהוג.

 

פסיכולוג קליני החולש על תחומים רבים


ישנם פסיכולוגים קליניים, אשר מנתבים את המקצוע שלהם למטרות שונות ולנושאים מעניינים ביותר, כמו למשל בתחום המשטרתי בנוגע לאבחון של אנשים שהסתבכו בתחום הפלילי.  חלק מהפסיכולוגים האלה למדו גם נושא נוסף כגון גרפולוגיה כאשר תחום הפסיכולוגיה בהחלט עוזר, לפענוח מדויק יותר של אופי האדם על פי כתב ידו, מסמכים שזויפו ועל ידי מי ועוד. ד"ר בתיה כהן קרויטורו, הינה פסיכולוגית קלינית, אשר עוסקת בתחום הגרפולוגיה המשפטית ומסייעת לעורכי דין  ולבתי המשפט בזיהוי של אמיתות חתימה, זיוף מסמכים , עדות אופי ועוד.

אשמח לעמוד לשירותכם תמיד

מלאו פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם